Friday, October 1, 2010

Dialoog ülemises toas


Mõned nädalad tagasi korraldasime n.ö esimese ametliku vanemate noorte ürituse! See oli meie väike algus, millest loodetavasti kasvab midagi ilusat, mis mõjutaks paljusid südameid ja elusid.

Rääkimas käis Toomas Vebel meie kogudusest. Õhtu kujunes ootamatult soojaks, ma pole ammu enam kedagi nii pingsalt kuulanud kui Toomast. Ilmselt mõjus positiivselt (lisaks sõnumile, mis tuli otse südamest) ka noortetoa hubasus ja väiksus, kus helid ja tähelepanu nii kergelt ei haju.

Toomas rääkis sellest, kuidas Jumal ootab, et me teda ei häbeneks ja iga võimalus, kui Ta juhib meid kellelegi tunnistama, et ole lihtsalt juhus, vaid Tema poolt kavandatud ja ette valmistatud olukord. Ta rääkis ka sellest, kui suur on see kingitus, mille Jumal on meile teinud: vabastanud meid ahelaist ja vanglast, kus oleme oodanud surmanuhtlust, ta tõi võrdluseks ühe loo mehest, kes oligi päriselt Aafrikas vanglas oma hukkamist ootamas ja sai ootamatult vabaks! Pärast seda pühendas ta oma elu, et kuulutada evangeeliumi.

Elu koos Jumalaga on tegelikult lihtne, on vaja julgust ja mitte häbeneda, see on see, mida Jumal meilt ootab.

Pärast Toomase kõnet oli meil laua ääres armas vestlusosadus, mis nii, nagu plaanitud oligi, andis võimaluse inimestele rääkida olukordadest oma elus.

Selles õhtus oli intiimsust ja osadust, midagi, mida paljud meist tõesti vajavad. Oli võimalus olla ja mõelda ja avada oma südant. Lihtne.
Järgmine õhtu toimub juba sel pühapäeval, 3. novembril kell 18.00 kantseleis!

Mari-Vivian

No comments:

Post a Comment

Blog Archive