Monday, May 24, 2010

Hiiumaa noortekas

Apostel Paulus ütleb oma kirjas galaatlastele: "Seepärast nüüd, et meil on veel aega, tehkem head kõikidele, aga kõige enam usukaaslastele!" (Ga 6:10)

Möödunud nädalavahetusel oli meil kodugrupiga võimalus käia Hiiumaal, et Kärdla koguduse noortele õdedele-vendadele noorteõhtut läbi viia.

Laupäeval ärkasime kõik varakult ja sõit võis alata. Hiiumaalegi jõudsime üsna vara ja enne koosviibimist hiidlastega oli aega päris palju. Kasutasime seda varieeruvalt: mõned meist õppisid tulevasteks eksamiteks, osa harjutas õhtuks ülistuslaule ja paar julgemat käisid ujumaski. Koos koostasime õhtuks 4 lühikest näidendit Piibli lugude põhjal. Igaüks sai näitlemise alal pisut kätt proovida.

Päev tundus küll pikk, sest alati oli midagi teha, aga peagi jõudiski kätte õhtu ja Kärdla noored kristlased hakkasid kogunema. Koheselt, kui nad ruumi sisenesid, oli näha ja tajuda nendes seda erilist Jumala ligiolu. Hiiumaa noori tuli kokku tervelt 14 ja kõik nad olid väga avatud ning rõõmsameelsed.

Mida me koos siis tegime? Kiitsime ja ülistasime Jumalat, enamus meist tunnistasid oma kogemustest Issandaga, Daisy korraldas mõned aktiivsed mängud ja Toomas jagas sõna, mida illustreerisid meie varem ettevalmistatud näidendid ning päris ööhakul mindi üheskoos läbi linna mereäärde kiikuma.

Meil on siiralt hea meel, et meil oli võimalus koos nende noortega veeta üks unustamatu nädalavahetus. Hea, et saime neile jagada osakest oma Oleviste noorteõhtust ja nemad varustasid meid tohutult positiivse energiaga. Meie Issandal on selle paigaga suured plaanid ja juba praegu on ta läbi oma Püha Vaimu tegemas nii võimsat tööd nende sees.
Meie Isa teeb tööd kogu Eestimaa peal ja loodetavasti üsna pea tuleb ka meie maal võimas ärkamise aeg!

Angeelika


1 comment:

Blog Archive