Monday, March 1, 2010

Flaierite jagamine!


"Mine välja teede peale ja aedade äärde ja sunni sisse tulema, et mu koda saaks täis!" Lk 14:23

Käisime möödunud reedel "Viru" keskuses ja "Solarises" noorteõhtute kutseid jagamas. Olime viiekesi: Angeelika, Margit, Siret, Ilmar ja Veljo. Kogunesime ja palvetasime noortetoas, et Jumal juhiks ise meie käiku. Lugesime ka Jumala Sõnast, kuidas Jeesus julgustas oma jüngreid välja minema. Iga kord on ju isemoodi ja vajame alati palvet. Minu jaoks oli väga eriline kogeda, kui väga meie noored armastavad Jeesust. Jumal juhtis kutsete jagamist imeliselt. Kuigi osad meist jagasid kutseid esimest korda, võisime end vabalt tunda, kogeda Jumala armastust ja jagada seda teistele. Angeelika palvetas kaubamajas oma mõtetes: "Jumal, juhata meie teele mõni selline noor, kes pole enam ammu kirikus käinud ja on jäänud usust kaugele." Vaevalt oli ta seda palunud, kui nii umbes 5 sekundi pärast ilmuski müügilettide vahelt vastu üks selline noor , kes lapsena palju Oleviste Koguduses käinud, kuid nüüd ammu usust eemal. See ei saa olla juhus! Suhtlesime noorte kampadega. Kuidagi eriti hea kontakti leidsin isiklikult just vene noortega, kellega vestlesin läbisegi eesti ja vene keeles. Nad olid usu suhtes väga siirad ja avatud ja võtsid kutsed tänulikult vastu, lubasid meie kodulehelt Oleviste noorte kohta uurida. Võisin ka tunnistada, kuidas Jeesus on minu elu muutnud. Tüdrukud kohtasid Viru keskuses ka ühte meie koguduse noort, keda meie ettevõtmine tõsiselt üllatas ja kes samas tunnistas, et tema ei julge kutseid jagada ega võõrastele läheneda. Kutsete jagamine võib olla hea harjutus ja treening suhtlemise hirmu ja barjääride murdmiseks. Igatahes on see väga tore viis, kuidas me saame Tallinna noorte pärast palvetada ja neile viia infot, et kusagil tehakse midagi noortega ja on koht, kuhu reede õhtul saab koos sõbraga tulla.
Iga reede õhtul kogunevad noored kusagil, liiguvad kampades või jõlguvad sihitult. MEIE peame viima neile hea sõnumi, sest meil on, mida neile jagada:)
Jagame kutseid nüüd igal reedel ja vajame selleks aktsiooniks alati vabatahtlikke abilisi. Koguneme palveks noortetoas kell 16.00. Tule ka!

Veljo

1 comment:

  1. Väga tublid! Endal ka plaanis midagi sarnast teha (Tallinna Jaani kiriku liige) aga mõtlesime kuskil pargis kohvi ja teed ka jagada..aga tundub,e t selleks peame eraldi linnavalitsuselt ka luba taotlema...

    ReplyDelete

Blog Archive