Monday, March 22, 2010

Vale!


Hei-hei-hei-hei noor! Kas sinul juba on oma kodugrupp? Täiega lahe, kui sul on! Aga kui pole, saad nüüd siit lugeda, mida meie näiteks oma kodugrupis teeme. Sel nädalal rääkisime pikemalt valetamise teemal.

Võib-olla sa arvad, et siin polegi midagi rääkida, et valetada lihtsalt ei tohi või siis arvad just, et valetamine on loomulik elu osa. Või sa küll arvad ja tead, et valetama ei peaks, aga kui oled endaga hästi aus, siis saad aru, et sa ise küll valetad ikka aeg-ajalt ega saa kuidagi selleta läbi.

Igal juhul meie oma grupis avastasime, et me kõik oleme valetanud ja/või teeme seda siiani regulaarselt, näiteks selleks, et suuremast jamast pääseda. Arutasime ka selle üle, kas valetada või tõde varjata selleks, et kellegi elu päästa, on õige. Ja ka selle üle, kas tõe varjamine on ka valetamine.

Üks huvitav asi, mis meie jutust välja koorus, oli, et selleks, et mitte valetada ja seejuures ka mitte jamasse sattuda, tuleb muuta oma elu. Näiteks teha kõik vajalikud asjad ära, et pärast poleks jamasid sellepärast, et need tegemata on.

Enda elu pole sugugi kerge muuta, kui te olete märganud. Vahel tundub see isegi võimatu. Aga igal juhul võib alustada sellest, et paluda endale Jumalalt selleks jõudu.

Nii tore oleks teada, mida sina sellest teemast arvad. Kirjuta siia kommentaaridesse!

4 comments:

  1. Ausus on suur väljakutse, aga see on pingutust väärt.

    ReplyDelete
  2. Kuulsin hiljuti ühte pastorit kes rääkis sellise loo, et kui ta läks välismaale, (kuhugi 3. maailma riiki) siis ta käest küsiti, et mida sa sooviksid süüa ja siis ta vastas, et no kiivid(vist oli- või oli midagi muud) oleks head. Ja siis talle vastati, et seda saame tuua- no problem. Siis mees kes läks tooma kõndis 30 km jalgsi, et seda tuua.
    Kui ta tagasi jõudis, siis pastor enam väga ei tahtnudki seda.
    Peale seda ta otsustas, et ta ei ole võõrastega alati täienisti aus. Ta ei öelndud, et ta hakkab valetama, vaid edaspidi ta lihtsalt oli nõus ka vähemaga ja sõi seda mis ka teised sõid.

    ReplyDelete
  3. Ausalt voib raakida aga kuidas keegi sellest veel aru saab,naiteks kuidas ma peaksin sellest aru saama>

    http://www.rate.ee/blog/1059883/new_entry/

    ReplyDelete
  4. Või kui ei avane siis:

    www.rate.ee/blog/1059883

    ReplyDelete

Blog Archive