Monday, April 12, 2010

Kuidas elad, kodugrupp?


Kui ma olin laps, siis oli meil kodus üks uksepiit, mis oli täis kriipsukesi. Iga kriipsuke näitas seda, kuidas ma olin pikkuses kasvanud. Siis oli hea jälgida, et näe 5 sentimeetrit on pikkust juurde visanud. Mõõtmine ja vahekokkuvõtete tegemine ongi sellepärast oluline, et näha, kuidas areng on toimunud.

Hiljuti tehti üks vahekokkuvõte Oleviste noorte kodugruppide elust. Selle eesmärk ei olnud mitte pingerea koostamine ega parimate valimine, vaid ülevaate saamine, kuidas on kodugruppidel läinud. Sellest ülevaatest ongi nüüd allpool juttu.

Kodugruppe on hetkel kokku 8 ning kokku käib neis umbes 88 noort. Asukoha poolest on esindatud Nõmme, Pirita, Mustamäe, Kristiine, Kesklinn, Mähe, Saku. Kodugrupil on neli ülesannet: õppida Jumalat tundma ja austada Teda, õppida üksteist tundma, (k)anda edasi head sõnumit Kristusest ning teha midagi ühiskonna heaks. See tähendab, et kodugrupid oma positiivse mõjuga ei ulatuks mitte ainult kodugrupiliikmeteni, vaid ka ümbruskonnas elavate inimesteni. Mitmed noortegrupid on seda rolli täitnud — näiteks korraldanud evangeelseid noorteüritusi, külastanud vanureid, jaganud toitu, osalenud heakorra- ja abitöödel ning üks grupp käis varjupaiga koertega jalutamas jms. Samuti kinnitati, et ka vaimulik kasvamine on gruppides jõudsasti edenenud ning kodugrupiliikmed tunnevad ja toetavad üksteist ning palvetavad üksteise eest.

Samas ei saa loorberitele puhkama jääda, sest arenguruumi on igas kodugrupis. Mõnes kodugrupis on vaja üles õhutada ühiskonna teenimise rolli, mõnes jällegi evangeeliumi jagamise rolli. Aga mulle tundub, et eelmisest vahekokkuvõttest alates kuni tänini on Jumal kodugruppide elu ja toimimist elavdanud. Lisandunud on uusi noori ja uusi gruppe.

P.S. Oleviste noorte kodugruppide kohta saad rohkem infot veebilehelt www.onoored.ee

Kersti

No comments:

Post a Comment

Blog Archive