Monday, November 15, 2010

Isa nägu


Olin istumas isadepäeval kohvikus, kaaslasteks mu oma isa ja ema. Rüüpasime kohvi ja kõrvale hammustasime õhulist kohupiimakooki. Atmosfäär oli hea, meenutasime olnut. Küsisin isalt, milliseid iseloomuomadusi ja põhimõtteid oli tema saanud oma isalt.

Kuid ei läinud kaua aega mööda, kui pidin ise samale küsimusele vastama: „Milliseid isa iseloomujooni võib leida minus?”. Meelde tulid mitmed ühised jooned. Näiteks on isal omapärane huumorisoon, ta hindab ausust ja peab lugu viisakusest. Alati võib leida teises inimeses omadusi, mida saab eeskujuks tõsta. Teise inimese puudujääkidele keskendudes, varjutame tihtipeale ära ligimese head küljed, millest oleks hea olnud õppust võtta.

Tuli meelde pühapäeval kirikus öeldud lause: „Te olete Isa nägu“. Me kristlastena oleme Taevase Isa nägu (s.t samade iseloomuomadustega, põhimõtetega, väärtustega). Iga inimese elus on keegi, kellele alt üles vaadatakse, keda hinnatakse, kellest eeskuju võetakse. On see siis mõni avaliku elu tegelane, sõber, vanaema või isa. Kuid kõige eeskujulikum eeskuju on Jeesus ise, Tema pealt tasub igas asjas snitti (ehk eeskuju) võtta.

Kersti

No comments:

Post a Comment

Blog Archive