Thursday, December 31, 2009

Kuigi jõululaupäev on praeguseks juba möödas, kestab jõuluaeg kolme kuninga päevani (6. jaanuarini), mistõttu on veel asjakohane rääkida kodugrupi tegemistest Oleviste laste jõulupeol.

Vormiliselt on laste jõulupeol ja traditsioonilisel jõulujumalateenistusel mitu erinevust: näiteks nagu küünlajala meisterdamine, suur kommisöömine ja liikumapanevad mängud. Kuid vaatamata vormilistele erinevustele võis laste jõulupeo ja traditsioonilise jõulujumalateenistuse sisu osas leida ainult sarnasusi. Sarnaselt jõulujumalateenistusele rõhutati ka laste jõulupeol, et jõulude ajal tähistatakse Jeesuse sünnipäeva. Lastele räägiti lugu sellest, mis saaks siis, kui Jeesus poleks maailma tulnud. Kui Jeesus poleks sündinud, surnud ega üles tõusnud, siis poleks ka halastust, lootust, tõelist rõõmu ega päästet.

Kodugrupp sai oma käe külge panna mitmetes abistamistöödes alates laua katmisest kuni küünla süütamiseni. Oma lihtsa panusega saime toetada laste jõulupeo toimimist. Ja kui nüüd lastest rääkida, siis on meil kõigil neist palju head õppida.

Kersti Salu

1 comment:

Blog Archive