Tuesday, May 4, 2010

Tegime ära!


Laupäeval 1. mail toimusid üle Eesti „Teeme Ära“ raames talgud. Vihmast hoolimata osales sel talgupäeval eri paigus rohkem kui 28 tuhat inimest. Ka mina oma kahe sõbraga olime selle rahva seas esindatud – sedakorda Nõmme-Mustamäe maastikukaitseala koristustalgul.

Päev algas kella 10 ajal, kui töödejuhataja jagas kätte ülesanded. Seejärel jagunesid inimesed iseenesest väikestesse gruppidesse ning töö võis alata. Esiteks asuti koristama prügi metsa alt. On hämmastav, kui palju visatakse prügi metsa alla. Täiesti uskumatu! Huvitavamate leidude hulka kuulusid näiteks täiesti ilusad spordiriided (maika ja dressipluus) ning leidus ka õhtuseks küllaminekuks teksapükste jäänuseid, aga kollane kummikinnas piimapaki kõrval oli justkui kirss tordil.

Mõne tunni möödudes, kui praht koristatud sai, hakati kokku vedama murdunud männioksi. Selle töö käigus sai igaüks proovile panna oma pingetaluvuse ning jõuvarud. Viimaks sai oksahunnik päris suureks tassitud ning siis võiski lugeda töö tehtuks. Kuna pärast tööd olid kõik väsinud ning kõigil kõhud tühjad, pakuti igale talgulisele ka suppi. Pärast seda võisid kõik tublid töösipelgad koju minna.

Järgmisel korral, kui selline üritus toimub, soovitan kõigil, kel võimalik, sellest osa võtta. See õpetab kaht väga tähtsat asja. Esiteks annab see hea võimaluse teha meeskonnatööd. Teiseks on selline looduse korrastamine kasulik nii kogukonnale kui ka keskkonnale (kasvõi näiteks konnale). Jumal lõi maailma täiuslikuks ja kindlasti ei plaaninud Ta prügi metsa alla, sestap julgustan Sind loodust meie ümber hoidma.

Ja lõppkokkuvõttes oli see ikka üks ütlemata tore päev.

Johannes

No comments:

Post a Comment

Blog Archive